Analiza cromatică tonală un instrument prin care un consultant de culoare determină culorile care se potrivesc cel mai bine unei persoane, luând în considerare subtonul pielii, nuanța părului și culoarea ochilor.

Astfel, consultantul de culoare identifică mai întâi tipologia dominantă, apoi tipologia secundară şi terțiară, alcătuind o paletă de culori într-un mod flexibil, adaptat particularităților cromatice ale persoanei.

În timpul analizei tonale, consultantul efectuează mai multe testări cromatice pentru a identifica cu exactitate nivelul de luminozitate (Deschis / Închis), valoarea (Cald / Rece) şi nivelul de contrast (Contrastant / Discret) ale pigmentației clientului, precum şi nuanțele care îl avantajează.


Spre deosebire de analiza cu 12 anotimpuri (Primăvară / Vară / Toamnă / Iarnă), analiza cromatică tonală permite studierea caracteristicilor pe rând (culoare păr - ten - ochi), oferind rezultate mai precise şi cu un grad mai mare de personalizare.

A doua diferență este dată de modul în care analizăm culoarea părului. Analiza tonală ține cont de culoarea actuală a părului, ceea ce înseamnă că paleta de culori se modifică o dată cu vopsirea sau nuanțarea părului. La analiza cu 12 anotimpuri se ține cont doar de culoarea naturală a părului, ceea ce face ca abordarea să fie mai puțin flexibilă.

Da. Analiza cromatică tonală în studio se adresează atât femeilor, cât și bărbaților.

Pentru bărbați, analiza de culoare include:
  • Identificare tipologie cromatică - în funcție de culoarea ochilor, a tenului şi a părului
  • Identificarea personalizată a paletei de culori prin testarea fiecarei nuanțe
  • Recomandări pentru alegerea și mixarea culorilor pentru ținute business și casual
  • Recomandări ce țin de psihologia culorilor în vestimentație (de exemplu la o întalnire business - dacă suntem participant, este indicat să alegem combinații mai simple, cu un nivel mai redus de contrast; dacă suntem liderul intalnirii, este recomandat să facem alte alegeri cromatice pentru a susține atenția participanților)
La final, clientul primește palete de culori din material textil (în total 42 de culori), ce pot fi utilizate atât pentru sortarea articolelor din șifonier, cât și pentru înnoirea garderobei. Paletarele includ atât nuanțe neutre, potrivite pentru mediul business (bleumarin, bej, maro, gri, alb), cât şi nuanțe casual (roşu, galben, albastru, verde, oranj, roz, mov) potrivite pentru ocazii informale.
Da. Pentru analiza online se folosesc fotografii (după instructiuni exacte, ușor de realizat, cu telefonul mobil). Fotografiile sunt utilizate de către consultantul de culoare pentru pentru a identifica tipologia cromatică și pentru a crea un raport digital personalizat, ce include:

  • identificarea tipologiei cromatice
  • paleta de culori pentru vestimentație
  • paleta de culori pentru machiaj
  • paleta de culori pentru vopsirea părului
  • sfaturi practice și inspirație

Identificarea tipologiei cromatice se face cu ajutorul sistemului tonal - luminozitate (Deschis / Închis), valoare (Cald / Rece), nivel de contrast (Contrastant / Discret). Dacă fotografiile nu sunt corect realizate, consultantul de culoare îi va indica clientului să realizeze noi fotografii conform indicațiilor. Fotografiile corect realizate sunt elementul de bază pentru analiza cromatică online.

După ce au fost transmise fotografiile conform recomandărilor, raportul de culoare este pregătit în 4-5 zile lucrătoare.