Analiza cromatică tonală este un instrument pentru a determina culorile care se potrivesc cel mai bine unei persoane, luând în considerare subtonul pielii, nuanța părului și culoarea ochilor.

În timpul analizei tonale, expertul de culoare efectuează mai multe testări pentru a identifica cu exactitate nivelul de luminozitate (Deschis / Închis), valoarea (Cald / Rece) şi nivelul de contrast (Contrastant / Discret).

Astfel, consultantul de culoare identifică mai întâi tipologia dominantă, apoi tipologia secundară şi terțiară, alcătuind o paletă de culori într-un mod flexibil, adaptat particularităților cromatice ale persoanei.


Analiza cromatică cu 12 anotimpuri (Primăvară / Vară / Toamnă / Iarnă) are ca punct de plecare subtonul pielii şi ia în considerare doar culoarea naturală a părului, ceea ce face ca abordarea să fie mai puțin flexibilă.

Analiza cromatică tonală permite studierea caracteristicilor pe rând (culoare păr - ten - ochi), oferind rezultate mai precise şi cu un grad mai mare de personalizare.

Pentru analiza tonală, punctul de plecare poate fi: nivelul de luminozitate (Deschis / Închis), subonul (Cald / Rece) sau nivelul de contrast (Contrastant / Discret), în funcție de particularitățile cromatice individuale.

Da. Pentru analiza cromatică tonală online se folosesc fotografii (ușor de realizat cu telefonul mobil, după instrucțiuni exacte). Fotografiile sunt utilizate de către consultantul de culoare pentru a crea un raport digital personalizat, ce include:

  • identificarea tipologiei cromatice
  • paleta de culori pentru vestimentație
  • paleta de culori pentru machiaj
  • paleta de culori pentru vopsirea părului
  • sfaturi practice și inspirație

Identificarea tipologiei cromatice se face cu ajutorul sistemului tonal alcătuit din 3 dimensiuni: luminozitate (Deschis / Închis), valoare (Cald / Rece), nivel de contrast (Contrastant / Discret).

Adițional:
  • se poate opta pentru o sesiune online pentru a puncta / discuta despre elementele principale ale analizei cromatice online
  • se pot achiziționa paletare de culoare din material textil - set dominante (30 de culori).
Da. Consultanța de imagine (include analiza cromatică tonală, analiză stil personal, organizarea garderobei, personal shopping) se adresează atât femeilor, cât și bărbaților. Scrie-mi şi te pot îndruma către un profesionist Colour Me Beautiful specializat în consultanța de imagine masculină.